ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Aliağa Belediye Meclisi Ağustos ayı Olağan Toplantısı, belediye başkanı Serkan Acar yönetiminde yapıldı.

ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
08 Ağustos 2024 - 01:31

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantı 2 Temmuz 2024 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başladı. Ardından başkanlıktan gelen önergeler ile komisyonlardan gelen raporlar meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında; takas ve imar plan değişikliklerinin yanı sıra ASEV kurslarının hizmet kalitesinin artırılması amacıyla Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı ile Aliağa Belediyesi arasında iş birliği yapılması konusunda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi hususu oybirliği ile kabul edildi.

Doğangül: “Denizin kıyısı ve içi giderek kirleniyor”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Doğangül, “Daha önce de gündeme getirdik ama son günlerde giderek çoğalıyor. Aliağa aynı zamanda bir sahil kenti. Sizin başkanlığınız döneminde de bu konuda epey bir çaba var. Bu konudaki çabalarınızı takdirle karşılıyoruz. Sahillerimiz dolup taşıyor, önce insanlarla, sonra da onlardan kalanlarla. Bu ciddi bir problem. Bu konuda belediyenin yetkileri ve gücü sınırlı. Ama yine de öncülüğünüzde hep birlikte bir şeyler yapmamız gerektiğine kanaat getiriyoruz. Denizin kıyısı ve denizin içi giderek kirleniyor. Birlikte bir şeyler yapalım. Biz geçtiğimiz günlerde CHP olarak bir sosyal faaliyet gerçekleştirerek sahilde temizlik yaptık, vatandaşlarımızı temizlik konusunda uyardık. Cezai işlem uygulanmadan bunun düzeleceğini düşünmüyoruz.” Dedi.

Acar: “Hep birlikte bu konunun da üstesinden geleceğiz”

Doğangül’ün açıklamalarına cevap veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, “O noktada Aliağa halkının üst seviyede bir duyarlılığı var. Lakin dışarıdan da misafirlerimizin yoğun geldiği bir sezon yaz sezonu. Bu sıkıntının üstesinden hep birlikte geleceğiz. Dediğiniz gibi uyarılarla, kısmen zabıtanın yetkisi dahilinde olan cezalarla. Gerek zabıta birimimiz, gerek emniyet birimimiz o bölgede yoğun çalışıyor. Neticede oraya gelen vatandaşlar da bizim vatandaşlarımız. Konuşarak, telkinle önümüzdeki süreçte bunları aşacağız. Temizlik elemanlarımız da yaz sezonunda mesaisinin ağırlıklı bölümünü o tarafa vermeye çalışıyor. Hep birlikte bu konunun da üstesinden geleceğiz.” Diye konuştu. Aliağa Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı 3 Eylül Salı günü, saat 18.00’de gerçekleştirilecek. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum