ALİAĞA'DA EĞİTİM YAP BOZ TAHTASINA DÖNDÜ

Ekonomik krizle mücadele etmeye çalışan hükümet, aldığı yeni kararlar ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf tedbirleri uygularken Aliağa’da yaşananlar “bu nasıl tasarruf” dedirtiyor.

ALİAĞA'DA EĞİTİM YAP BOZ TAHTASINA DÖNDÜ
16 Ağustos 2024 - 00:46
Aliağa Siteler Mahallesi’nde yapımı yeni tamamlanan  ilkokul binası, okulların açılmasına günler kala ani bir kararla Anadolu lisesine çevriliyor. Yeni Mahalle’de bulunan Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi ilkokul olarak inşa edilen binaya taşınacak; liseden boşalan bina ise tadilatla ilkokula çevrilecek.

EĞİTİMCİLER DE VATANDAŞLAR DA TEPKİLİ

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız eğitimciler “ben yaptım oldu bitti” mantığıyla hareket edildiğini, bu yüzden eğitim sisteminin yap-boz tahtasına dönüştüğünü söylediler.
Bakırçay bölgesinden sorumlu Eğitim-İş 7 Nolu Şube Mustafa Gök, “Madem Yeni Mahalle’de bir ilkokul ihtiyacı var o zaman Siteler yerine oraya yapsaydınız okulu. Bölgede çalışma yapan TOKİ projesinde bir ilkokul ve bir ortaokul sözü verilmiş. Bu sözün yerine getirilmesi için bakanlık girişimde bulunsun. Ya da bu kadar tadilat ve yeniden inşaat yapacağınıza orada hazineye belediyeye ait araziler var. Oraya yeni bir ilkokul yapmak daha akıllıca olmaz mı? Şimdi ilkokul olarak yapılan binanın tüm tuvaletleri kırılıyor, liseye uygun olarak yeniden yapılacak. Fiziki koşulları değiştirilecek. Harcanan onca para çöpe gidecek. Kazanan sadece binayı yapan müteahhit olacak. Zaten eğitimde ciddi sorunlar yaşarken bunlara bir yenisi daha eklenecek. Aliağa’da nitelikli ender okullardan biri olan Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi ilkokul binasına taşınacak ama bu binada ne laboratuvar var, ne müzik odası var ne de diğer çalışmaların yapılabileceği alanlar. Okulun eğitim kalitesi tamamen düşecek. Bu yüzden öğretmen arkadaşlar da velilerimiz de okulun taşınmasını istemiyor. Aslında o kadar sorun var ki. Mesela Atatürk orta okulu binası da yıkılıyor.Okul ikili eğitime geçecek tekrar. Biz yeni bina yapılırken o kadar uyarıda bulunduk ama kimse dinlemedi.Öğrenciler de veliler de perişan.” dedi.



“ŞEHİT GÖKHAN ÇAKIR ANADOLU LİSESİ İKİLİ EĞİTİME GEÇMEK ZORUNDA KALACAK”

Eğitim-Sen Aliağa Yöneticisi Deniz Gültekin’de “Siteler Mahallesi’nde ilkokul ihtiyacı varken siz sistemi kadrosu oturmuş bir liseyi 4 sınıfı eksik olan bir yere taşıyacaksınız. Bu da Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi’nin ikili eğitime geçmesine neden olacak. Oradaki öğretmenlerin özveriyle hazırladığı büyük bir kütüphane var o taşınmayacak. Yine öğretmen arkadaşların çabalarıyla hazırlanan atölyeler var bunlar olmayacak. Bu yıl sırf okulun taşınması gündeme geldiğinde 93 puanla öğrenci alan okul şimdi 83 puanla öğrenci aldı. Yani okuldaki eğitim kalitesi daha taşınmadan düşürüldü. Üstelik Y.Mahalle muhtarına da “burayı 5 yıllığına yapıyoruz, sonra değiştireceğiz” diye bilgi verilmiş. 15 gün sonra okullar açılacak ama bu işler yüzünden daha yeni okulun öğretmen kadrosu belli değil. Tam bir sorunlar yumağı. Bu da hükümetin, milli eğitimin tercihleri yüzünden yaşanıyor. Esas konuşmamız gerek konu bu.Siz okullaşmadan yana nitelikli bir eğitim mi istiyorsunuz yoksa oradan oraya taşınan, içi boşaltılmış bir eğitim mi? Siteler veya Yeni Mahalle fark etmez. Her çocuğun evinin yakınındaki bir okuldan doğru ve nitelikli bir eğitim almaya hakkı var. Bu yaşadıklarımızın tasarrufla, para olmamasıyla alakası yok. Hükümet ve bakanlık eğitime yatırım yapmak istemiyor.Bu kadar net” Diye konuştu.

Eğitimciler, bu kadar ciddi bir kararla ilgili olarak ne ilçe milli eğitimin ne de başka bir yetkilinin kendilerinden görüş almadığının da altını çizdiler.

Konuyla ilgili farklı şüphelerini dile getiren bazı vatandaşlar ise, bu işlemin civardaki arsa, arazi ve binaların değerini yükseltmek için özellikle yapıldığını iddia etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum