ALİAĞA CHP MÜDAHALE ETTİ, BÜYÜKŞEHİRDE PLANLAR REDDEDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimine Aliağa planları damga vurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleştirildi. 

Aliağa Belediye Meclisinin 1378 ada, 2 numaralı parsel ve çevresini kapsayan bölgede; "Enerji Üretim Alanı, Genel Otopark Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Belediye Hizmet Alanı" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi ile aynı yazı ekinde iletilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oyçokluğu ile uygun bulunmadı. 

İADE EDİLMİŞTİ! 

Aliağa Enerji Tüketim Alanı, Genel Otopark Alanı, Ağaçlandırılacak Alan ve Belediye Hizmet Alanı planları, CHP’den gelen talep üzerine komisyona iade edilmişti.

OLUMLU HAVA OLUŞMUŞTU 

Önergeye ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, " Bu rapor geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyemizin talebi üzerine gelen bir planlama çalışmasıydı. Daha önce ilgili imar komisyonumuz jeolojik etütleri olmadığı gerekçesiyle reddedilmişti. Daha sonra sizin ziyaretiniz noktasında olumlu hava oluştu" dedi. 

BU DURUM İLETİLMEDİ

Başkan Cemil Tugay araya girerek, " Bizim ziyaretimizde böyle bir konu konuşulmadı. Böyle bir rivayet var ama bana böyle bir durum iletilmedi" ifadelerine yer verdi. 

CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI TUGAY'I ARADI

Planların tekrar meclis gündemine geleceğini öğrenen CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, toplantıdan birgün önce Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı arayarak  Aliağa'daki vatandaşların planlar hakkındaki rant endişesini ve tepkilerini aktararak,planların geçmesi halinde büyük sıkıntı yaşanacağını dile getirmişti.

AK PARTİLİ YILDIZ "RANT YOK" DEDİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız önergeye ilişkin konuşmasında, "30 ilçe belediyesini tek tek ziyaret edeceğinizi ve belediyelerde ayrım olmadan birlikte İzmir'in inşasında yol alacaktınız. Aliağa bürokratları ve Büyükşehir bürokratları bu dosya üzerine de konuştu. Bizi en fazla üzen kısım ise kamuoyunda oluşturulan algı oldu. Büyükşehir'in ilçe belediyesine rant sağlaması hikayesi doğru değildir. Bu alanda zaten daha önce oluşan sanayi tanımı içerisinde kalan yine büyükşehire itfaiye alanı çıkan bir çalışma konusu. Biz kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan iklimi eleştiriyoruz. Bizim ortak akla ihtiyacımız var" dedi. CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır ise yanıt olarak “Özel güvenlik bölgesi olması büyük ölçüde tereddüde düşürdü, Yeni bir önerge gelmesi durumunda yeniden değerlendirebiliriz” dedi.

aliağa