DOĞTAŞ MOBİLYA, ALİAĞA KALABAK'TA ATIK TESİSİ KURACAK

Doğtaş ve Kelebek Mobilya markalarını bünyesinde bulunduran Doğanlar Grubu'nun patronu Davut Doğan'a Aliağa'da kuracağı lastik-plastik işleme tesisi için 120 dönümlük hazine arazisi tahsis edildi.

İzmir’de üç ayrı katık atık bertaraf tesisinin sahibi olan  Doğanlar Grubu'ndaki Biotrend firmasının 9 milyar 181 milyon 700 bin TL’ye kuracağı nafta ikamesi geri dönüşümden piroliz yağ üretim tesisine proje bazlı devlet yardımı teşviki verilmişti. erhangulenc.com'da yer alan bilgilere göre; firmaya şimdi de kuracağı tesis için Aliağa Kalabak’ta 544 bin 870 metrekarelik Hazine arazisinin 120 bin metrekarelik bölümü 49 yıllığına tahsis edildi.

Firmadan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, yatırım yeri tahsisinin 24 Kasım  2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararına istinaden sağlandığı, İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 12 Ağustos 2024 tarihli tescil bildirimi ile irtifak hakkının tesis edildiği belirtildi

Aliağa’daki tesisin 55 bin ton plastiği geri dönüştürmesi öngörülürken, firma yatırım için İngiliz Freepoint Eco-Systems International Ltd. ile yüzde 50-yüzde 50 ortaklığı öngören bir protokol yapmıştı. 230 milyon dolar yatırım öngörülen tesiste kimyasal geri dönüşüm yöntemiyle işlenecek atığın Türkiye’den mi temin edileceği yoksa ithal mi edileceği konusunda firma yetkililerinden bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 3'ÜNCÜ İHALESİNİ KAZANDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Harmandalı Katı Atık Tesisi’nde oluşan gazdan elektrik üretim işini alan Grup şirketi İzmir Doğu Star Elektrik,  geçtiğimiz günlerde yine Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Işıklar Mahallesi’ndeki 7.5 dönümlük alanında Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY)  Hammadde Hazırlama – Enerji Üretim Tesisi’nin kurulması ve 20 yıl süreyle işletilmesi ihalesini 222.3 milyon liralık teklifiyle kazanmıştı.

aliağa