MECLİS ÜYESİ AV.SADIKOĞLU "SIĞINMA EVLERİ YAPMAYIN,TAHSİS EDİN"

MHP İzmir Büyükşehir ve Aliağa Belediye Meclis Üyesi Av.Hilal Sadıkoğlu, İBB Meclis Toplantısında konuşma yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, kadın cinayetleri üzerine yaşanan tartışmanın ardından söz alan İzmir Büyükşehir ve Aliağa Belediye Meclis Üyesi Av.Hilal Sadıkoğlu “İstemsiz bekarlar, Discordlar,o gruplar, bu gruplar…Bunlarla yürüyüş yapanlara ‘yapmayın’ dedik ya ‘bu toplumun cinsiyeti var. Toplumu cinsiyetsiz hale getirmeyin. Cinsiyet ayrımına ihtiyacımız var. Eşit değiliz; dengiz’ dedik ya. E dinlemediniz. Herkes her şeyde özgür dediniz. Discord da kurdular, birbirlerine şantaj da yaptılar. Bu toplumun bu kadar dejenerasyona uğramasının, bu kadar çürüyor olmasının çözümü bu meclis salonlarında değil. Bırakın psikiyatristler, sosyologlar, toplum bilimciler lütfen çalışsınlar; onlar bizi yönlendirsinler.” Diyerek meclis üyelerine ve kadın meclis üyelerine şu çağrıda bulundu:

“Rica ediyorum Kadın Sığınma Evleri yapmayın; tahsis edin. İstediğimizde yerlerini değiştirebilelim. Çünkü bir değilse öbürü, öbürü değilse mahalledeki bakkal, çöp alan amca, yoldan geçen bilmem kim “kadın sığınma var burada” diyor. Sığınamıyorlar, yeri biliniyor. Aliağa’da kadın sığınma sokağı diye bir sokağımız vardı bizim ya. Yani kadın sığınma yerinin belli olduğu bir yer düşünebiliyor musunuz.? Kocasından, babasından, kardeşinden kaçan kadının sığındığı yerin adresini veriyorlar. Hadi diyelim kapıya güvenlik koyup tedbir alıyorsunuz. Oradaki kadınlar hapis mi olsun, dışarı çıkıp dolaşamasınlar mı? Tekrar rica ediyorum, sığınma evleri yapmayın. Onun yerine yerleri değiştirilebilir tahsisler yapın.

İzmir Barosu’nda 9 yıl Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Temsilciliği yapmış bir olarak kadın meclis üyelerine sesleniyorum. Gelin ,her şeyin ilk adımının başladığı İzmir’de meclisten ayrı olarak bir komisyon kuralım. Kadınlar olarak oturalım İzmir özelinde tüm cinayet dosyalarının, istismar gören insanların üzerinden bir  inceleme yaparak çözüm üretmeye çalışalım”
 

aliağa