CHP'DEN DİLRUBA ZİYARETİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, Dilruba Kayserilioğlu'nu tutuklu bulunduğu Aliağa'daki Şakran Cezaevi'nde ziyaret etti.

CHP'DEN DİLRUBA ZİYARETİ
21 Ağustos 2024 - 13:30

Asu Kaya, Kayserilioğlu'nun kendisini destekleyenlere selam söylediği belirterek "Bir kadının sadece düşüncelerini ifade ettiği için tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Bunu muhalefetin sindirilmeye çalışılması olarak kabul ediyoruz. Kendisi neden tutuklu olduğunu anlayabilmiş değil. İçeride birlikte olduğu insanlar da bunu anlayabilmiş değiller" dedi.

Kaya, Dilruba'nın annesinden ilk kez ayrı kaldığını anlattı. Genç kızın altı gün sonra doğum günü olduğunu kaydeden Kaya "Doğum gününde özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. Düşüncesini kamuoyuna açıkladığı için bir insan tutuklanmamalı" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Gökan Zeybek ise "Kendisin son derece güçlü ve kararlı bir kişilik olduğunu belirtmek isterim. 3 Eylül'de mahkemenin görülmesi bekleniyor. O gün veya öncesinde serbest kalmasını istiyoruz. 3 Eylül'deki mahkemeye çok geniş katılım sağlayacağız" diye konuştu. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum