FOÇA VE MENEMEN'DEKİ YANGINLAR KORKUTTU

Foça ve Menemen ilçelerinde çıkan yangınlar kontrol altına alındı

FOÇA VE MENEMEN'DEKİ YANGINLAR KORKUTTU
30 Temmuz 2024 - 18:37 - Güncelleme: 30 Temmuz 2024 - 18:43
Menemen ilçesi Göktepe Mahallesi’nde makilik bölgede saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına 10 dakika içerisinde müdahale etti. 4 uçak ve 7 helikopter ile havadan, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 3 dozer ile karadan müdahale edilen yangın, ekiplerin 3 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Foça ilçesinde de ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki İmamtepe mevkinde saat 14.15 sularında yangın çıktı.

Yangının İzmir Foça karayolu kenarında karayolları ekiplerinin metal direk kesme sırasında sıçrayan kıvılcımlardan çıktığı iddia ediliyor.

Yangın bölgede yapılan rüzgarın da etkisiyle çok geniş bir alana yayıldı. 3 helikopter havadan ve kara ekipleri kardan yangına müdahale ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD ekipleri, polis TOMA'ları ve Foça açık cezaevine ait arazözler de yangın söndürme çalışmalarına katılıyor. 

Güvenlik nedeniyle bölgede bulunan Foça açık ceza infaz kurumunun lojmanları boşaltıldı.

Yanan alan makilik ve zeytinliklerden oluşuyor.

Söndürme faaliyetlerinin cezaevi sınırları ve lojmanlar bölgesinde yoğunlaşmış durumda olduğu aktarılırken, alevlerin kısmen azaldığı ancak bölgedeki şiddetli rüzgar ve kuru otlar sebebiyle zaman zaman yükseldiği bildirildi.

Söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum