PETROL-İŞ'TE RAVAGO TİS ÖNCESİ TOPLANTI

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi, örgütlü olduğu Ravago Petrokimya/Eastcem çalışanı üyeleriyle Toplu İş Sözleşmesi (TİS) öncesi değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

PETROL-İŞ'TE RAVAGO TİS ÖNCESİ TOPLANTI
17 Ekim 2024 - 16:13
Sendikanın konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Hasan Toptan, öncelikle katılımın yoğun olmasından dolayı teşekkür ederek, 2025 Ocak ayı itibarıyla başlayacak olan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Başkan Hasan Toptan, zorlu bir sürece gireceklerini, ancak üyelerimizin desteğiyle bu süreci doğru ve kararlı bir şekilde yöneteceklerini belirterek, "Önceliğimiz tabii ki maaş zammı, vardiya primi ve sosyal haklarımızı iyileştirip en iyi noktaya getirmektedir. Türkiye'nin gerçeklerinden haberdarız. Ancak işveren de şunu bilmelidir ki işçi mutlu değilse huzur olmaz. Elbette masada uzlaşmak önceliğimizdir. Ancak işçinin mutluluğu için masadayız; mutsuz olduğu yerde eylemse eylem, grevse grev. Artan ekonomik zorluklar, gerçeği yansıtmayan TÜİK verileri, elektrik, su, doğalgaz, akaryakıt zamları işçi sınıfının belini büküyor. Tüm bu sorunlara rağmen, sizlerden aldığımız güçle hakkımız olanı alacağız," dedi.

Toptan'ın ardından konuşan Şube Başkan Yardımcısı Gökhan Karataş'da, Ravago çalışanı üyelere iyi dilek ve temennilerini ileterek, zorlu süreçlerden geçtiklerini ve büyük zorlukları birlikte yaşadıklarını ifade etti.Karataş, "Büyük zorluklar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Her zorluk sonrası fedakarlık hep işçi sınıfından beklendi. Ancak artık fedakarlık sırası bizde değil. Önceki süreçlerde olduğu gibi bu süreç de kolay olmayacak. Biz masada güçlüyüz, sahada güçlüyüz ve sizin desteğinizle daha da güçlüyüz," diyerek yeni dönem toplu iş sözleşmesinin herkese hayırlı olmasını diledi ve sözü Mali İşler Şube Başkan Yardımcısı Coşkun Tıktaş'a bıraktı.

Coşkun Tıktaş, sürecin zorluğuna ve taleplerimizin gerçekliğine dikkat çekerek, "Geçen dönem de zordu. Sizden aldığımız güçle, doğru diyalog ve ilişkilerle, dedikodulardan uzak bir şekilde bu süreci birlikte yöneteceğiz. Kararımız bir, sözümüz birdir," dedi.

Son olarak işyeri Baştemsilcisi Taner Er ise toplantıya katılanlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, yeni dönem toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi. Er "Şubemizle birlikte hareket ederek, iyi ücretlere ve iyi haklara ulaşacağımıza inanıyoruz. Tavrımız nettir. Şubemiz her zaman arkamızda durmuştur ve bu süreçte de arkamızda duracağına inancımız tamdır. Birlikteyiz, güçlüyüz," diyerek konuşmasını tamamladı.
Üyelerin soru, cevap, talep ve isteklerinin ardından toplantı sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum