PETROL-İŞ TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi 11.Dönem 10. Temsilciler Kurulu toplantısı sonrası sonuç bildirgesi açıklandı.

PETROL-İŞ TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI
14 Ekim 2024 - 17:10 - Güncelleme: 17 Ekim 2024 - 05:57
Sendika Başkanı Hasan Toptan imzasıyla yayımlanan açıklamada, toplantının 10 Ekim 2024 tarihinde, hem ülkemizin hem de dünyanın yoğun ve zorlu bir süreçten geçtiği bir dönemde gerçekleştirildiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: 
"Rusya-Ukrayna, İsrail-Filistin, İsrail-Lübnan ve İsrail-İran gibi pek çok cephede devam eden saldırılar, küresel barışı tehdit eden ciddi sonuçlar doğurmuştur. Bu savaşlar, sadece bölgesel değil, tüm dünya için yıkıcı etkilere sahiptir. Özellikle İsrail’in saldırgan politikalarının durdurulması, bölgedeki gerilimin sona erdirilmesi ve barışın sağlanması gerekmektedir.
Türkiye'de artan ekonomik zorluklar, her zaman olduğu gibi, gene en çok emekçileri etkilemektedir. Kemer sıkma politikaları, TÜİK'in gerçeği yansıtmayan enflasyon oranları, elektrik, doğalgaz, su ve akaryakıta yapılan zamlar, KDV oranının %18'den %20'ye çıkarılması, kıdem tazminatı, vergi adaletsizliği, asgari ücret ve taşeronlaşma gibi sorunlar, işçilerin artık taşıyamayacağı bir yük haline gelmiştir.
İşte tüm bu sorunların biriktiği, işçilerin sesini en yükseltmesi gerektiği bu dönemde Konfederasyonumuz Türk-İş, bir dizi eylem kararı alarak süreci başlatmıştır. Kitlesel basın açıklamaları ile başlayan bu süreç, Tekirdağ/Çerkezköy ve Zonguldak'ta düzenlenen bölge mitingleri ile devam etmiştir.Örgütlü olduğumuz işyerlerinde 1 saatlik iş bırakma ve oturma eylemleri sonrasında mücadelemiz dahada büyütülerek Ankara mitingi kararı alınmıştır.
20 Ekim 2024 Pazar günü, Türk-İş tarafından Ankara’da düzenlenecek Büyük Emek Mitingi'ne katılarak sesimizi daha güçlü bir şekilde duyuracağız.
Kadın cinayetleri, toplumumuzun kanayan yarası haline gelmiştir. Her gün bir kadın, yaşamdan koparılmakta, kadına yönelik şiddet normalleştirilmektedir. Kadınların hayatlarını koruma altına almak, yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorumluluktur. Adalet sisteminin güçlendirilmesi, caydırıcı yasaların uygulanması ve kadınların ve çocukların haklarının savunulması en büyük sorumluluğumuzdur.
Türkiye'de mülteci sayısı son yıllarda önemli ölçüde artmıştır. İddialara göre, yaklaşık 7 milyon Suriyeli mülteci bulunmaktadır.Bunların 2.5 milyonu Türk vatandaşlığına alınmıştır. Ancak, bu vatandaşlık rakamları resmi olarak doğrulanmamıştır. Türkiye İletişim Başkanlığı’nın verilerine göre, ülkede yasal kalış hakkına sahip 4 milyon 425 bin yabancı uyruklu bulunmaktadır. Bunların 3 milyon 99 bini Suriyeli, 222 bin 353’ü ise uluslararası koruma statüsündedir. Türkiye’de ayrıca Afganistan, Pakistan, Irak, Filistin, İran gibi ülkelerden gelen yabancı uyruklular da bulunmaktadır. Mülteci ve yabancı uyruklular, ülkemizde sosyal ve ekonomik yapıyı etkileyen önemli bir sorun haline gelmiştir.
Şubemiz, İzmir’de kurulu bulunan Temel Conta işyerinde örgütlenmiş olup, toplu iş sözleşme süreci devam etmektedir.
Tüm zorluklara rağmen, Gebze Şubemize bağlı Tarkett ve İstanbul 1 Şubemize bağlı As Plastik’teki örgütlenme çalışmaları kararlılıkla sürdürülmektedir. Trakya Şubemizin uzun yıllardır örgütlü olduğu Elba Bant'ta, haklarımızı korumak ve geliştirmek için başlatılan grev de aynı kararlılıkla devam etmektedir. Aliağa Şubesi olarak, grevdeki tüm işçilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha buradan vurguluyoruz.
Yeni üyelerimiz için Genel Merkez Eğitim Uzmanlarımızla eğitim programlarımızı planlamaktayız.
2025 Ocak ayı itibariyle örgütlü olduğumuz Ravago Petrokimya ve Tüpraş Rafinerileri ile ilgili toplu iş sözleşmesi süreçlerini değerlendirdiğimiz Temsilciler Kurulumuzda, yol haritamız belirlenmiş, çalışmalarımız başlamıştır.
Petkim Petrokimya, Tüpraş İzmir Rafinerisi, Star Rafinerisi, Ravago Petrokimya, Solu-Fert, Airliquide ve Saybolt işyerlerimizde yaşanan sorunlarını değerlendirilerek, çözüm önerileri tartışılmıştır.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarınızda başarılar dileriz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum