SEVİNDİRİCİ HABER GELDİ. YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Bakan Yumaklı, İzmir'deki Karşıyaka ve Urla yangınlarının kontrol altında olduğunu açıkladı.

SEVİNDİRİCİ HABER GELDİ. YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI
18 Ağustos 2024 - 14:34 - Güncelleme: 18 Ağustos 2024 - 14:49
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yamanlar Seyirtepe mevkiinde yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, İzmir'de dördüncü gününe ulaşan Karşıyaka ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını söyledi. Bakan Yumaklı açıklamasında “Bugün güzel haberler var. Güne güzel haberlerle başladık. Dünden bugüne 8 aktif yangın devre dışı kalmıştı. Karşıyaka Yamanlar'da şehre bakan bölümde herhangi bir risk olmadığını söyleyebiliriz.  Arkadaşlarımız, yanan kısımları üst tarafta bir vadiye sıkıştırmıştı. Çok teşekkür ederim, dolayısıyla İzmir Yamanlar'da bu ürünün kontrol altına alındığını bildirmek isterim. Soğutma devam edecek" dedi.
Bakan Yumaklı Bolu Göynük'te devam eden flaşa da değinip, "Burası da sarp araziler, çukurlarla dolu büyük ve geniş bir alandı. Burada da arkadaşları çetin mücadele verdiler. Kontrol edildi bilgiler veriliyor. Burada da soğutma çalışmaları devam edecek. Bölgedeki ağaç yapısı zaman zaman küçük tütmeler gözümüzün önünde ama herkesi endişelendirecek bir durum söz konusu değil" diye konuştu.
'ZARAR GÖREN EV VE CAN KAYBI YOK'
Türkiye genelindeki üçüncü yangının ise dün akşam saatlerinde ortaya çıkan İzmir Urla ve Çeşme'de ortaya çıkan yangına dikkat çeken Bakan Yumaklı, bu yangının makilik bir alanda yapıldığını belirtip, şunları söyledi: "Orman ekiplerinin katılımı intikal olup müdahaleye ediliyor. Yerel yönetimlerden sayın validasyonunda emniyet ekipleri ve Toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) geliştirildi. Oluşması adına devam edecekler, 2 uçak ve 1 helikopterle çalışmalar burada da kontrol altında sürmüş olacak."
'MENDERES'TE YANGININ ENERJİSİ DÜŞÜRÜLDÜ'
İzmir'in Menderes ilçesinde ise sarp ve yolu olmayan bir bölümde yanmanın devam ettiğini belirten Bakan İbrahim Yumaklı, "Gece boyunda parçaların karadan müdahalesi ve patlamanın çıkış anından gün kaybına kadar olan süreç hava araçları ile birlikte, parlama belli bir alanın kıstırıldı ve enerjisinin düşürüldü. 4 Uçak 11 helikopterle çok yoğun bir şekilde karadan da ayrı ayrı müdahale ediyorlar. Kontrol belgesi alınmaya ve yakın yangınlardan biri" dedi.
Aydın Bozdoğan'daki yangınla ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, 5 uçak ve 11 helikopterle yangına müdahale edildiğini söyleyip “Havanın yanı sıra çok ciddi bir kara ekibiyle 3 tekrar müdahaleye devam edilen bir patlamaydı. Ciddi bir mücadele verildi. Bayrak direğini bile yerinden sökercesine bir rüzgar vardı. Ama bununla birlikte arkadaşları üstün ve cansiperane olmasına rağmen bir mücadele ile belli bir olgunluğa kavuştular. Buraya gelmeden önce görüşmeden önce kontrol altında bilgi verilmeye en yakın olan, hatta kısmen kontrol altında diyebileceğimiz ateşten biri. Hatırlarsanız buranın bizi endişelendirdiğini söylemiştim" diye konuştu.
'ENERJİSİ CİDDİ BİÇİMDE DÜŞÜRULDÜ SADECE BİR NOKTASI KALDI'
Manisa Gördes'teki 5 devam eden ve geniş bir alana sahip bir hat şekilli yangın çalışmalarından da söz eden Bakan Yumaklı şöyle devam etti: "Gördes'teki yangınla 1 uçak 10 helikopter ile çok ciddi kara gücüyle müdahale ediyor. Enerjisi ciddi şekilde düşürüldü. bir noktada kalan arkadaşlar yoğunlaştı. Burada da kontrol edildi ve yakın olan yangınlardan biri. Akşam üzerine doğru bir güncelleme yapıldı."
'SOĞUTMADAN KAYNAKLI TÜTMELER GÖRÜLEBİLİR'
Yangın yerlerinden birinin Karabük Ovacık olduğunu hatırlatan Bakan Yumaklı, "Burada da 2 helikopter ile birlikte ulaşılamayan kayalık alanına müdahale ediliyor. Buranın da enerjisi düşürülmüş vaziyette. Zaman soğutularak oluşturulan tütmeler görülebilir. Burada da yine kontrol edilmeye yakın yangınlardan biri" dedi.
Son olarak ise Uşak Eşme'sinin patlamasıyla ilgili bilgi vermek istediğini vurgulayan Bakan Yumaklı, "Burada da 4 helikopterle ve karadan müdahale sürüyor. Yangının enerjisi düşürüldü. Kontrol bilgisi verilmediği, 5 patlamayla ilgili gün içinde net bilginin arttırılması" diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum